Какво е коучинг?
Начин да влезете в разговор-размисъл-задействане със себе си и да намерите отговорите, които търсите. Работите с партньор, който е обучен да слуша активно и дълбоко, да следи тона, езика на тялото, избора на думи и метафори, интонацията Ви, да задава въпроси и да помогне като запази поверителност, безпристрастие и не съди. Всичко това се случва във време и среда, които заделяте именно за този разговор-размисъл-задействане. Във време, в което поставяте себе си на първо място и си давате шанс да се чуете, да се свържете със себе си и понякога да се изненадате като дадете думата на вътрешния си глас. Работата на клиента обикновено продължава и извън разговора.

Защо коучинг за (бъдещи) родители?
Търсех подобна услуга, откакто родих близначките през 2014 г. Чета, доверявам се на професионални експерти и вярвам, че прилагам критично мислене и все пак, не можех да достигна до нужните решения на част от въпросите, свързани с родителство.

Търсех коучинг за родители, защото познавам и ценя услугата в корпоративна среда и знаех от какво точно имам нужда, но така и не намерих подобен еквивалент за родителство. Успях с помощта на колеги-корпоративни коучове да достигна до нужните решения и задействане.

Как протича сесията?

Много често клиенти споделят обратна връзка след коучин разговора, че не са си представяли така нещата, че са изненадани колко им е било полезно да заделят време и да помислят по темата, колко са им били полезни въпросите. Че са се притеснявали, че ще бъдат съдени или че чуждото присъствие ще им пречи. Този разговор по никакъв начин не е свързан с мен и моето мнение, целта му е чрез изкуството и занаята на слушане и задаване на въпроси да подкрепя Вас, все едно ме няма. Трудно, нали? Опитайте 

Ето един примерен разговор, който би Ви дал идея какви въпроси може да зададе коучът и как би протекла сесията.